pondělí 28. října 2013

Základní údaje

   Sídliště Kunratická se nachází ve východní části Liberce, katastrálně spadá do městské části Liberec XV - Starý Harcov. Jeho název se pojí s navazující městskou částí Liberec XXIX - Kunratice (od jména Konrád). Bylo postaveno pro cca 5000 obyvatel a svoji polohou je nejvýše položeným libereckým sídlištěm. Vrcholový bod je vedle centra Luna 465 m.n.m. Možná to je jeden z důvodů relativně málo znečištěného ovzduší zdejší lokality.


















   Lokalita má výbornou občanskou vybavenost, je zde ZŠ, dvě MŠ, ordinace praktického lékaře, pošta, kadeřnictví, několik restaurací, hotel, cukrárna, dětská hřiště, odpočinková zóna pro matky s dětmi, sportovní areál, squash arena, sauna, benzinová pumpa atd.
   Ze sídliště odjíždí pravidelně v cca 1/4h intervalech autobusové spoje do centra města. Svým napojením na městský obchvat je automobilem snadno dostupná rychlostní komunikace ve směru Praha a Drážďany.
  Z vyšších pater většiny domů je nádherný rozhled. Ulice Sněhurčina a Vlčí Vrch mají před okny první hřebeny Jizerských hor, západněji orientované domy jsou obohaceny také o výhled na Ještědský hřbet.





 Do centra sídliště zasahuje louka, která je v zimě využívána k sáňkování a v létě k volnému venčení psů a k procházkám do navazujícího lesa.



Žádné komentáře:

Okomentovat